Val in slaap binnen 8 minuten dankzij Dodow

5845 Amazon & Google reviews

Dodow helpt meer dan 850.000 gebruikers in slaap te vallen

Val in slaap binnen 8 minuten, makkelijk en zonder stress

1. Inschakelen

Tik het gevoelige oppervlak 1 maal voor de 8-minuten modus, 2 maal voor de 20-minuten modus.

2. Ademen op het ritme van het licht

Synchroniseer je ademhaling met het blauwe licht wat op het plafond geprojecteerd wordt: inademen als het groter wordt, uitademen als het kleiner wordt.

3. Slapen

Aan het eind van de oefening schakelt Dodow zichzelf uit. Je bent dan in de ideale staat om in slaap te vallen, in je favoriete ligging.

Dodow, een innovatie geïnspireerd op 13.000 onderzoeken van cardiale coherentie

David O'Hare
Dr. David O'Hare Medicus gespecialiseerd in cardiale coherentie
Cardiale coherentie is een stress- en emotiebeheersmethode die gebruikt wordt door onder andere straaljagerpiloten en is erkend door de Franse Cardiologische Federatie sinds 2014 als een van de eenvoudigste en meest effectieve technieken om angst te bestrijden.
Learn more

Dodow is er voor de hele familie (zelfs kinderen vanaf 6 jaar)

Nachtelijk ontwaken

FD Frederic D. April 12, 2020 — Facebook
Dit apparaat … werkt … of beter, het brengt je in slaap! Ik gebruik Dodow nu al een paar weken … en dit is het apparaat uit mijn dromen!! Het laat me echt snel in slaap vallen … vanaf dat ik het regelmatig ging gebruiken. Ik had niet eens de tijd om het hele 7 minutenprogramma te doen ... en ik was al in dromenland. En nu, wordt het deel van mijn bagage bij mijn vakantie naar het zuiden ... En als ik sporadisch wakker wordt, midden in de nacht ... val ik gemakkelijk weer in slaap ... en voorheen duurde dat meer dan 1 uur.Bedankt ontwerper van dodo. Ik raad het nu al mijn vrienden en kennissen aan.Frederic D.

Stress

MG Mor Gane April 12, 2020 — Facebook
Ik kocht het ruim 2 jaar geleden, en ik gebruikte het in het begin elke avond. Nu gebruik ik het alleen als ik nerveus ben of als ik 's nachts wakker word. Ik denk gewoon aan het licht en focus mezelf op de ademhalingsoefening, en val dan makkelijk in slaap.Als voormalig paramedicus had ik veel problemen in slaap te vallen omdat het me angstig maakte.Dodow hielp me enorm binnen 15 dagen en ik heb het al een tijd niet meer gebruikt omdat ik nu makkelijker in slaap val.Ik had er veel over gehoord in de media maar ik was skeptisch over de prijs. Maar, rondneuzend op internet, kocht ik het in een opwelling en ik was snel overtuigd, omdat het zijn werk perfect deed!Mor Gane

Gedachten die door je hoofd dwalen

LC Laure Camail April 12, 2020 — Facebook
Bijzonder goed produkt! Ik denk dat de snelheid in het begin iets te snel is voor mij, maar dan wordt het gelijdelijk langzamer en kan ik het zonder moeite bijhouden. Ik volg het advies in de instructies en op de website, zodat ik makkelijker in slaap kan vallen. Natuurlijk zijn mijn hersenen de ene avond meer actief dan de andere, en duurt het iets langer eer ik in slaap val, maar Dodow helpt dat enorm te verkleinen!Laure Camail

Chronische slapeloosheid

LC Lauranne C. April 12, 2020 — Facebook
Zo lang ik me kan herinneren heb ik al last van slapeloosheid. Ik heb allerlei methodes geprobeerd en ook slaappillen ingenomen, maar zonder resultaat. Dus, zonder totaal overtuigd te zijn, kocht ik een Dodow, meer omdat ik radeloos was. Het duurde een paar nachten om er aan te wennen en mijn ademhaling te synchroniseren met het licht. Maar na een dag of 2/3 was ik er aan gewend en verbaasd over de resultaten: kort na het stoppen van het 20 minuten programma viel ik als een blok in slaap zonder er erg in te hebben! Vanaf dat moment heb ik het altijd bij me! Ik gebruik het om te slapen, maar soms ook om overdag te relaxen (speciaal om me te concentreren voor een belangrijke opdracht). Ik kan niet meer zonder en beveel het aan iedereen aan die ik tegenkom 🙂Lauranne C.

Zorgen

CP Cindy P. April 12, 2020 — Facebook
Eerste nacht met Dodow. Ik heb ruim 10 jaar slaappillen gebruikt (plus allerlei andere grappige dingen om te slapen, waarmee ik een half jaar geleden gestopt ben), en nu heb ik geen slaappillen meer nodig 's nachts. Ik zei tegen mezelf dat ik Dodow eens moest testen of het werkte. Ik had het ingesteld op de 20 minuten modus, maar ik denk dat de 8 minuten al genoeg geweest zou zijn. Hoewel ik me ertegen trachtte te verzetten, kon ik het niet langer dan 5/6 minuten volhouden. Ik werd wakker in de nacht en gebruikte Dodow opnieuw en was binnen 3 minuten weer in dromenland.Ik hoop dat ik dit lang kan vasthouden! Maar hoe dan ook, Bedankt Dodow, dankzij jou heb ik de slaappillen niet meer nodig en zal ik je eeuwig dankbaar zijn. 🤗🤗🤗Cindy P.

Kinderen (6+)

CT Carole T. April 12, 2020 — Facebook
Dat kleine doosje wat je levenslang kunt gebruiken. mijn dochter en ik waarderen het zeer! het is echt geweldig om weer een goede nachtrust te hebben.Mijn slaap was erg verstoord omdat ik slaapapneu en astma heb. Dankzij de Dodow kon ik beter ademen en kon ik beter slapen. Mijn kinderen van 5 en 12 gebruikten het ook. het hielp me mijn angst en hyperventilatie te verminderenHet focussen op het blauwe licht maakte dat ik me niet meer concentreerde op mijn ademhalingsproblemen. Ik gebruik het nu niet meer maar het werkte perfect, het hielp me echt in slaap te vallen, wat echt gecompliceerd is met astma maar Dodow heeft me hierbij prima geholpen.Zo ook voor mijn zoon, die het apparaat ook meeneemt als hij bij zijn opa en oma gaat slapen (het is een soort teddybeer voor hem, hij wil het niet buiten zijn gezichtsveld hebben)Ik ben Dodow erg dankbaar voor de hulpCarole T.

Number of users

1.001.249

Bestel Dodow

Tevredenheid gegarandeerd of je geld terug

100 dagen om Dodow uit te proberen

Become a sleep hero with our family

 • Dodow reisset
  Dodow reisset
  € 11 € 19
 • Lifetime warranty for your Dodow
  Lifetime warranty for your Dodow
  € 9
 • 2 Dodow reissets
  2 Dodow reissets
  € 18 € 38
 • 3 Dodow reissets
  3 Dodow reissets
  € 27 € 57

Dodow, een eenvoudige, natuurlijke en economische oplossing

Dodow Therapie Slaappillen
100% natural
Yes Yes Yes Yes No No
No addiction
Yes Yes Yes Yes No No
Long-term solution
Yes Yes Yes Yes No No
Satisfied or refunded
Yes Yes No No No No
Personalized advice
Yes Yes No No No No
One-time purchase
Yes Yes No No No No
Price
€ 49 levenslang 400€ per jaar 25€ per jaar

Onze antwoorden op jouw vragen

Dodow

Waarom heb ik Dodow nodig?

Tenzij je een speciale training hebt gevolgd zoals straaljagerpiloten, is deze cardiale coherentie-oefening erg moeilijk te doen zonder een ademhalingshulp! De ademhalingsoefeningen van Sofrologie geven Caesar wat hem toekomt en zijn zelf geïnspireerd door Yoga Pranayama. Hier zijn de 4 redenen waarom Dodow niet zomaar een sofrologie-ademhalingsoefening is:
1. Dodow geeft je een optimaal tempo aan: 6 ademhalingen per minuut om je in rust te brengen en om je autonome zenuwstelsel weer in evenwicht te brengen. Elke inademing duurt de helft langer dan de uitademing om je moe te maken. Het zelfstandig volgen van je eigen ademhaling dwingt je om na te denken en te tellen, wat faalangst veroorzaakt en daardoor de slaap aanzienlijk vertraagt.
2. De aandachtsspanne van iemand die niet gewend is aan mediteren is maximaal dertig seconden, dus je kunt heel snel verdwalen in je gedachten en vergeten de ademhalingsoefening te doen. Het lichtsignaal van Dodow houdt je op het goede spoor!
3. Het synchroniseren van iemands ademhaling met een langzame en gelijkmatige lichtpuls heeft een hypnotiserend effect, vergelijkbaar met het kijken naar de slinger van een klok die je helpt snel te ontspannen.
4. Dodow helpt je om je gedachtenstroom te verminderen en te kalmeren door je aandacht op een extern punt (het lichtsignaal) gericht te houden, zonder dat je je op je ademhaling hoeft te concentreren - paradoxaal genoeg wordt de nadruk gelegd op het wakker houden.
Het lijdt geen twijfel dat de effectiviteit van eenvoudige ademhalingsoefeningen groot is. Maar wij zijn minder overtuigd dat onze gebruikers het zelf kunnen doen zonder hulp ;) .

Zal Dodow de persoon naast me hinderen?

Als die persoon de ogen gesloten heeft zal die niet gehinderd worden; als hij/zij de oefening met u samen doet, zal hij/zij sneller in slaap vallen.

Waarom blauw licht?

De blauwe kleur is gekozen na uitgebreid testen, en gebaseerd op de algemene geaccepteerde opvatting dat blauw rust geeft. Blauw licht in hoge dosis kan je helpen wakker te worden door de afgifte van Melatonine te remmen, maar Dodow doet dat niet. Op het plafond geprojecteerd, heeft het lichtsignaal, bij maximale intensiteit en voor iemand die in bed ligt, een zeer lage intensiteit (minder dan 1 lux), vergeleken met de relatief sterke intensiteit van een computer- of televisiescherm (ongeveer 60 lux op een afstand van 50 cm). Bovendien is de belichtingstijd (tussen 8 en 20 minuten) laag. De impact van Dodow op het circadiane ritme is daarom nagenoeg nul of in ieder geval veel te laag om het inslapen te vertragen en de hierboven beschreven positieve effecten tegen te gaan. De lichtgevende halo lijkt daarom eigenlijk meer op kleur dan op licht.

Helpt Dodow ook tegen jetlag?

Dodow werkt prima tegen jetlag of onregelmatige slaapgewoontes. Dodow wordt ook gebruikt door vliegend personeel van Air France waarmee we een partnerschap zijn aangegaan. Ze hebben ongeveer 50.000 cabinepersoneel die over de hele wereld reizen.

Ik ben echt gestressed, kan Dodow me helpen?

Ja, door lang genoeg in het ritme van Dodow te ademen (6 ademhalingen per minuut) zul je de baroreflex stimuleren (een klein fysiosociaal mechanisme) dat helpt het evenwicht van het autonome zenuwstelsel te herstellen. Zo ga je snel van een staat van alertheid (activering van het sympathische zenuwstelsel) naar een rusttoestand (activering van het parasympathische zenuwstelsel), dezelfde toestand waarin je bent tijdens de spijsvertering: licht slaperig. In deze staat ben je minder gevoelig voor stress, je spijsvertering vertraagt en de afgifte van neurotransmitters - die je wakker houden - moet gestopt zijn, zodat inslapen spoedig zal plaatsvinden. Van de andere kant, door je te focussen op de halo, geproduceerd door de Dodow op het plafond, zul je van je gedachten bevrijd worden. Sommige mensen proberen geforceerd te slapen, door te proberen kost wat kost in slaap te vallen, maar dat heeft alleen maar meer stress tot gevolg wat het in slaap vallen weer verhindert. Door je ogen open te houden om de lichtpuls te volgen, probeer je niet langer in slaap te vallen en, paradoxaal genoeg, vergroot je je kansen om in slaap te vallen. In de psychologie wordt dit paradoxale intentie genoemd, wetenschappelijke studies hebben het nut ervan aangetoond bij het behandelen van slaapstoornissen.

Kan Dodow me helpen om weer in slaap te vallen als ik midden in de nacht wakker word?

Ja, je hoeft alleen de Dodow maar aan te tikken om hem weer in te schakelen, net zoals je doet als je in slaap wilt vallen. De procedure is hetzelfde als in de avond. Je ademhaling synchroniseren met de verlichte halo, die in een langzaam maar regelmatig ritme pulseert heeft een hypnotisch effect (vergelijkbaar met het kijken naar de slinger van een klok). Daardoor zul je ontspannen raken en gemakkelijk in slaap vallen.

Is Dodow geschikt voor ouderen? En voor kinderen?

Ja, we hebben veel brieven gekregen van tevreden gebruikers hierover (we adviseren je om ze eens door te lezen). De door Dodow voorgestelde ademhalingsroutine is heel eenvoudig en dient geleidelijk en rustig te worden uitgevoerd. Dodow is bijzonder geschikt voor mensen die bang zijn in het donker (vele kinderen en ouderen). Dodow kan gebruikt worden vanaf de leeftijd van 6 jaar.

Hoe snel zal Dodow me in slaap laten vallen?

De resultaten zullen varieren per persoon, maar de meeste mensen vallen makkelijk in slaap binnen 20 minuten, terwijl velen al in slaap vallen voor het einde van de 8 minuten cyclus. Onze gebruikers vertellen ons dat ze gemiddeld zo'n 2 tot 3 keer sneller in slaap vallen dankzij Dodow. En, onthoud het goed, hoe vaker je Dodow gebruikt, des te beter zullen de te verwachtende resultaten zijn. Of in sommige gevallen is het mogelijk dat de Dodow helemaal niet meer nodig is.

Wat als Dodow voor mij niet werkt?

We hebben een 100 dagen testperiode voor de Dodow, we betalen je je geld terug als je niet tevreden bent.

Schakelt Dodow zichzelf uit?

Ja, natuurlijk, de Dodow zal automatisch uitschakelen na de 8 of 20 minuten periode, afhankelijk van je keuze.

Gered van slapeloosheid

LA Lindsay Adams 5 mei 2023
Very simple product, but very effective at engaging you to breathe in time with the soothing lights, which I find great at getting me off to sleep.
FI Fifi 23 april 2023
Really helps my son who has always struggled to go to sleep but now finds it easier & loves his Dodow. Excellent customer service too!
MI Michelle 8 januari 2023
Very comfortable
MI Michelle 8 januari 2023
Very comfortable
SM Seán Moir 1 januari 2023
BE PATIENT, BE OPENMINDED, BE DODOW It took a little while and patience but the Dodow did indeed work for me and has improved my sleep dramatically. I think it’s about changing habits, lifestyle (as is advised) and this simple but clever gadget paves the way. Also no side affects that you get with using alcohol/drugs (wrongly) or prescribed medications to help you sleep. A winner, inexpensive (considering) and amazing customer service whether things go wrong perhaps or possibly even right.
JI Jillian 28 december 2022
My boyfriend got me this for Xmas knowing I have sleep problems. It's a useful tool for extra relaxation.
GG Gail Gallagher 24 november 2022
It just works and works!!!
GG Gail Gallagher 24 november 2022
It just works and works!!!
AL Alexis 21 oktober 2022
My daughter had problems to fall asleep due to anxiety. Now she sleep very well and she is not telling us every 5 min that she can sleep. When she wake up during the night she launch her Dodow and fall asleep faster!. Thanks Dodow!

Dodow: Gecreëerd door slapelozen

Het gevaar van slaappillen zorgde er voor dat Alex, een chronisch slapeloze, op zoek ging naar andere manieren om in slaap te vallen.

Hij ontdekte dat ademhalingscontrole een van de beginselen is van Meditatie, Yoga, Sofrologie en cardiale coherentie.

Verschillende onderzoeken wezen uit dat controle van de ademhaling een van de beste manieren is om stress in de hand te houden en tegen mentale onrust! Vele maanden van meditatieoefeningen hebben definitief zijn problemen opgelost. Samen met industriele ontwerpers Pierre en Guy vroeg Alex zich af hoe hij de 8 miljoen Franse slapelozen kon helpen om hen met succes sneller in slaap te laten vallen met ademhalingsoefeningen, zonder daar jaren voor te trainen. Na 2 jaar onderzoek en diverse prototypes is Dodow geboren.